Uitgeven van de Europass Mobiliteit

Hoe werkt het?
De Europass mobiliteitservaring wordt altijd begeleid door twee organisaties. Ten eerste door een ‘sturende’ organisatie, bijvoorbeeld een onderwijsinstelling, opleidingscentrum. Daarnaast door een ‘ontvangende’ organisatie, de gastorganisatie waar de stagiair of student ervaring opdoet. Beide instanties stemmen in met het doel, de inhoud en de duur van de ervaring. Er worden afspraken gemaakt over de voorbereiding en de begeleiding. Beide organisaties zijn verantwoordelijk voor de juistheid en kwaliteit van de informatie van Europass Mobiliteit.

Wat kan ik ermee?
Europass Mobiliteit vergemakkelijkt de begeleiding van de buitenlandse leerervaring voor u, omdat de afspraken over hoe het leertraject en begeleiding verloopt en welke competenties en welke vaardigheden in het traject belangrijk zijn goed en dubbelzijdig worden vastgelegd. Verder neemt het document u werk uit handen, omdat u zelf geen document op hoeft te stellen om de mobiliteitservaring vast te leggen, maar het grotendeels vooringevulde document van Europass Mobiliteit kunt gebruiken.

Wat heb ik er verder aan?
Als u kiest voor het uitgeven van het Europass Mobiliteitdocument, dan kiest u voor een professionele aanpak van buitenlandse leertrajecten. U maakt uw organisatie of bedrijf daardoor aantrekkelijker voor potentiële stagiairs en studenten. Ook als u zelf op zoek bent naar werknemers, dan kunt u de Europass Mobiliteit van potentiele werknemers gebruiken om hun werkervaring in te schatten en goed en eenduidig te kunnen vergelijken.